Поиск по этому блогу

пятница, 21 января 2011 г.

Вперше в Україні – виставка робіт ХІ Міжнародної мексиканської бієнале плаката Voces en libertad / Голоси свободи

Вперше в Україні – виставка робіт
ХІ Міжнародної мексиканської бієнале плаката
Voces en libertad / Голоси свободи

26 січня – 8 лютого 2011 року, Київська міська галерея мистецтв «Лавра»

Міжнародна мексиканська бієнале плаката (International Poster Biennial of Mexico) проводиться з 1989 року і є значною подією у сфері графічного дизайну. Бієнале дійсно заслуговує на статус міжнародної виставки, адже об’єднує сотні учасників із країн обох півкуль, відомих дизайнерів та нові імена.

Метою її проведення є розвиток культури графічного дизайну, а завдяки використанню актуальних тем і форми плаката відбувається інтеграція в суспільне життя. Мексиканська бієнале прагне об’єднати плакатне мистецтво i соціальну користь, адже плакат – це повідомлення, зведене до чіткої візуальної формули і покликане привертати увагу, стимулювати до висновків та конкретних дій.

Темою одинадцятої бієнале було обрано поняття свободи, a збірна виставка об’єднана назвою Voces en libertad / Голоси свободи. До шорт-листа увійшло 110 робіт учасників із Мексики, Куби, Бразилії, Чилі, Канади, США, Іспанії, Франції, Болівії, Угорщини, Росії, Китаю, Японії та ін. Україна представлена у шорт-листi роботою молодої художниці з Харкова – Ольги Селищевої. Завдяки цьому ми отримали можливість вперше представити в Києві мобільну виставку ХІ Міжнародної мексиканської бієнале плаката. У рамках заходу також буде реалізовано ряд освітніх подій – відкритих зустрічей із провідними графічними дизайнерами (Володимир Чайка, Олег Вeкленко, Віталій Шостя, Юрко Гуцуляк та інші). Бієнале проходитиме за підтримки Посольства Мексики в Україні, куратор – Надя Перевізник.

На урочисте відкриття, що відбудеться 26 січня о 19.00, запрошені представники Посольства Мексики в Україні, влади, графічні дизайнери та інші культурні діячі.
Прес-конференція – о 18.00, акредитація преси:
Ясинська Тетяна, PR-менеджер галереї «Лавра» (моб. 050 6565178).

Організатори:
- Київська міська галерея мистецтв «Лавра»
- Молодіжне об’єднання Київської організації Спілки дизайнерів України «ВАРТО»
- Куратор - Надя Перевізник

Партнери:
- TM OLMECA
- Журнал «ТОП 10»
- Газета «Известия в Украине»
- Wnet – IP-оператор
- Асоціація дизайнерів-графіків «4й блок»

26 січня – 08 лютого 2010 року
Київська міська галерея мистецтв «Лавра», вул. Лаврська, 1
Час роботи виставки: 12.00 – 20.00
Деталі за тел. 044 280-02-90

http://bienalcartel.org.mx

Комментариев нет:

Отправить комментарий